Frans

klimmen, nieuwe baan, oude items

Klimmen

Mijn hobby is rotsklimmen. Ik ben kliminstructeur bij de NKBV en actief in de regio Haaglanden.

We gaan elk voorjaar een weekje naar het zuiden om in de eerste zonnestralen te klimmen: de Rocksport.

Rocksport 2004 Rocksport mei 2004, Aix en Provence. We klommen meestal op de Mont Sainte-Victoire, en dat was soms meer alpinisme dan sportklimmen. We waren één dag bij een ander gebied, daar is deze foto gemaakt. Er kunnen allerlei dingen naar beneden vallen (stenen, karabiners, klimmers), vandaar die helm.
Rocksport 2006 Rocksport april 2006, Beaumes de Venise. Waarom zou je op pijnlijk strakke klimschoentjes klimmen, als het op badslippers net zo goed gaat? Jammer genoeg kwam ik zo toch niet veel verder, en moest ik even later toch mijn klimschoentjes aandoen.

Hier is een checklist voor een klimweekend.

Nieuwe baan

ICT logo Op één mei 2006 ben ik begonnen bij mijn nieuwe werkgever: ICT Solutions. Ik heb geruchten gehoord dat ICT staat voor "Industriële Computer Toepassingen". ICT Solutions levert technische automatiseringsdiensten en -produkten, deels gedetacheerd (60%) en deels "in-house" (40%).
Havenkraan ECT Begin juni ben ik namens ICT bij FROG Navigation Systems geplaatst om aan software voor de nieuwe Euromax containerterminal te werken. Ik maak software om de havenkranen aan te sturen. Dat zijn (grotendeels) automatische kranen. De foto hiernaast toont een kadekraan van ECT, waar we op werkbezoek zijn geweest. Het zijn grote joekels, die kadekranen, want ze moeten enorme containerschepen kunnen lossen. Onder de kraan rijden AGVs (Automated Guided Vehicles), dat zijn containervrachtwagens die niet door een chauffeur worden bestuurd maar door een computer.

Oude items

Kijk ook eens hier voor oude items.

index