Oude items

Nieuwe auto!

We hadden een Corsa, een leuk driedeurs autootje. Maar wel wat klein. Dat kan handig zijn bij het parkeren, en het verbruikt niet zoveel benzine. Maar al gauw na de gezinsuitbreiding wilde Frans eigenlijk een wat grotere auto, met vier deuren en meer laadruimte (de kinderwagen paste maar net in de Corsa). Uiteindelijk hielp het toeval een beetje, want op een regenachtige ochtend in september 2005 werd de auto slachtoffer van een botsing. Een auto botste achterop de Corsa en duwde 'm tegen de auto ervoor, die een trekhaak had. Gevolg: een grote deuk aan de achterkant en een enorme ravage aan de voorkant. De botsing werd de Corsa fataal, hij werd total loss verklaard.

De Corsa bij de Keukenhof De achterkant van de Corsa na de botsing De voorkant van de Corsa na de botsing
April 2004, bij de Keukenhof. September 2005, op de A12 bij de afslag Gouda September 2005, bij het autoschadebedrijf.

Je kan in zo'n geval maar een week of twee autohuur claimen. Tja, dan moet je opeens snel op zoek naar een andere auto. We kwamen bij de garage waar ik de Corsa vandaan had een Skoda Fabia tegen, maar bij de proefrit bleek de (elektrisch bediende) ruit van het rechterportier niet dicht te willen. En na de proefrit drong de verkoper wel heel erg aan dat ik de auto meteen zou kopen. Maar ondertussen hadden we ook bij de buren van de garage gekeken, een Saab-dealer. En die had zowaar meer dan één auto staan die in het budget paste! Enfin, om een lang verhaal kort te maken: Frans is thans de trotse eigenaar van een luxe Saab 95.

De Saab 95 bij de dealer De Saab 95 thuis
Bij de dealer Thuis

Op zoek naar een nieuwe baan

Ik zoek een nieuwe baan; ik ben in principe per direct beschikbaar. Hier is mijn cv. Ik heb ondertussen een aanbod van ICT Solutions (per één mei) geaccepteerd. Maar merkwaardig genoeg moet ik voor de WW-uitkering blijven solliciteren totdat ik daar daadwerkelijk begin.

index